top of page
חיפוש

המרשם האמיתי לריפוי – לא תמצאו אותו בבית המרקחת

רוב האנשים לא מבינים את זה – אבל הרפואה הקונבנציונלית לא באמת עוזרת להתרפא. לפחות לא מהשורש.היא בעיקר מטשטשת את הכאב, מקלה על התסמינים, ולפעמים – רק דוחה את ההתפרצות הבאה.

ומה היא כמעט אף פעם לא בודקת?את סגנון החיים שיצר את הבעיה מלכתחילה.

כי שורש המחלה לא תמיד מופיע בבדיקות דם –הוא מסתתר בהרגלים היומיומיים:במה שאתם אוכלים, בכמה תנועה וספורט אתם משלבים ביום,ואיך אתם באמת מרגישים בפנים.

 

ברוב הפעמים, הדבר הראשון שהרופא יציע – זה כדור סינתטי.אולי הוא באמת יעזור להקל על הכאב בטווח הקצר,

אבל בטווח הארוך?הכאב יחזור… והכדור – כבר לא יספיק.אז מעלים מינון.ואז עוד קצת.


ואז מגלים משהו שלא מספרים לרוב האנשים:התרופות האלה לא רק מקלות על סימפטומים – הן גם פוגעות במערכות אחרות בגוף.בעיקר במערכת העיכול, וביכולת של הגוף לספוג את מה שהוא באמת צריך כדי להחלים.וכך מתחילים להופיע תסמינים חדשים – שהרפואה תנסה שוב "לפתור" עם תרופה נוספת.וזה מעגל.


דוגמא לתרופות שאתם לוקחים – ומה שלא תמיד מספרים לכם על התרופות

בימינו, רבים מאיתנו נוטלים תרופות קבועות: להורדת לחץ דם, לאיזון כולסטרול, לשליטה בסוכרת או לטיפול בבלוטת התריס. אך האם אנו מודעים להשפעות האפשריות של תרופות אלו על מערכת העיכול ועל הספיגה של חומרים חיוניים?

תרופות (נורופן), נפרוקסן (נקסין) ודיקלופנק (וולטרן) משמשות להקלת כאבים ודלקות. עם זאת, שימוש ממושך בהן עלול לגרום לנזקים במערכת העיכול, כולל כיבים, דלקות ודימומים .


סטטינים כמו סימוביל, ליפיטור וקרסטור מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול בדם. עם זאת, הם עלולים לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול, כגון בחילות, שלשולים ונפיחות .


מטפורמין (גלוקופאג') היא תרופה נפוצה לטיפול בסוכרת סוג 2. כ-20% מהמטופלים מדווחים על תופעות לוואי במערכת העיכול, כולל שלשולים, בחילות ונפיחות .


האם התרופות עוזרות?

יכול להיות. לפעמים כן.אבל – אם לא משנים את מה שיצר את הבעיה מלכתחילה,לא רק שהתרופות לא ירפאו – הן גם עלולות להזיק בטווח הארוך.

 

ולכן, השאלה שצריך לשאול היא לא רק:“איזו תרופה אני צריך?”אלא:מה הגוף שלי מנסה להגיד לי דרך הסימפטום ?כי ריפוי אמיתי לא מתחיל מהמרשם.הוא מתחיל כשאנחנו לומדים להקשיב לגוף, ולתת לו את מה שהוא באמת צריך.


חשוב לי לומר: אני לא נגד הרפואה הקונבנציונלית.

יש לה מקום חשוב.במקרים של חבלות, שברים, ניתוחים מורכבים או מצבי חירום – אין תחליף למהירות, הדיוק והכלים המדהימים שיש לרפואה הזאת להציע.

גם בדיקות רפואיות – כמו בדיקות דם, אולטרסאונד, MRI – מאפשרות לראות תמונה חשובה של מה שקורה בתוך הגוף.

אבל הבעיה היא שזה הפך ל"קו הטיפול הראשון" –גם כשמדובר בבעיות שמקורן במה שאנחנו עושים, אוכלים, מרגישים וחווים – יום אחרי יום.

וזה בדיוק המקום שבו צריך לעצור, לנשום רגע,ולשאול את השאלה החשובה באמת:איך אפשר לרפא – ולא רק לכבות שריפות?

כי רפואה אמיתית, בעיניי, היא לא או-או.היא גם לדעת להשתמש במה שיש,וגם להבין שהגוף שלכם יודע –ושהריפוי האמיתי קורה כשאנחנו מתחילים להקשיב לו.

 
 
 

Comments


bottom of page