למה הגוף מגיב דווקא לאוכל "בריא" – ומה זה בא לרמוז לנו
- Yakov Meirovich
- 3 ביוני
- זמן קריאה 1 דקות
החלטתם לקחת את עצמכם בידיים.להתחיל לאכול טוב, לבחור נכון, להכניס יותר ירקות, דגנים מלאים, קטניות.אבל אז…הבטן מתנפחת.מתחילים גזים, אי נוחות, תחושה שלא נעים להרגיש – במיוחד כשדווקא עשיתם בחירות כל כך טובות.
זה רגע מבלבל.כי אתם משקיעים – אבל הגוף כאילו לא משתף פעולה.ומהר מאוד נכנס ספק: אולי זה לא מתאים לי? אולי עדיף לחזור למה שהכרתי?
אבל האמת – עדינה יותר.
כשהגוף מקבל מזון שהוא לא רגיל אליו – במיוחד אם הוא עשיר בסיבים, מבושל היטב, ומגיע עם נוכחות –הוא צריך זמן.החיידקים שבמעי מתרגלים מחדש.מערכת העיכול מתארגנת.והתגובה הראשונית – היא לא טעות.היא תהליך הסתגלות.
כמו שריר שלא עבד זמן רב – גם המעיים צריכים תרגול עדין, תנועה, קצב חדש.
מה שחשוב הוא לא למהר לפרש את התחושות כ"בעיה".אלא לשאול:איך אני יכול להקל על הגוף לעבור את השינוי?
אולי לאכול פחות בכל ארוחה, אולי להשרות ולהנביט, אולי לשלב תנועה, נשימה, מנוחה.אולי פשוט להיות קצת יותר סבלני – אל עצמי.
כי הגוף לא נגדכם.הוא רק לומד מחדש איך לעכל – את המזון, את הקצב החדש, ואולי גם את עצמכם.
Comments